FAQ

Veelgestelde vragen over de Pokito Travel Mug

  1. Zijn de materialen van de koffiebekers BPA en ftalaat vrij?
  2. Is de travel mug makkelijk schoon te houden?
  3. Hoe ‘squishy’ is het materiaal van de koffiebekers?
  4. Oh, had oma niet zo’n koffiebeker?
  5. Kan ik de Pokito in mijn tas meenemen?
  6. Past de Pokito koffiebeker in auto bekerhouders?
  7. Zijn de materialen van de Pokito voor de magnetron bestendig?
  8. Kan de Pokito tegen hete temperaturen?

1. Zijn de materialen van de koffiebekers BPA en ftalaat vrij?

Absoluut. Het is heel belangrijk voor ons dat de materialen volkomen veilig zijn en geen invloed hebben op jouw gezondheid.

 

2. Is de travel mug makkelijk schoon te houden?

Ja, de travel mug is erg makkelijk schoon te houden. Je kunt de Pokito even snel afspoelen nadat je jouw warme of koude drank op hebt. Daarnaast kan de Pokito ook gewoon in de vaatwasser. Alle lichte vlekken en sterke drank geuren die na verloop van tijd in de beker kunnen trekken, kunnen verwijderd worden door zachtjes te schrobben. Het is ook mogelijk om de travel mug volledig uit elkaar te halen om hem nog grondiger schoon te maken. De Pokito heeft gladde binnenwanden zodat voorkomen wordt dat bacteriën achterblijven in de beker.

 

3. Hoe ‘squishy’ is het materiaal van de koffiebekers?

Het materiaal is makkelijk opvouwbaar en is tijdens de testfase duizenden keren in- en uitgeklapt, zonder dat het materiaal scheurde. Een nadeel van vergelijkbare opvouwbare siliconen cups is dat ze erg zacht worden, voornamelijk nadat er warme dranken in werden gegoten. De Pokito heeft 3 stevige ringen waardoor de beker makkelijk opvouwbaar, maar wel stevig blijft!

 

4. Oh, had oma niet zo’n soort koffiebeker?

Niet helemaal. Er zijn verschillende inklapbare bekers op de markt gebracht, door de jaren heen zijn ze gemaakt in allerlei materialen: tin, siliconen en zelfs leer. We hebben gebruik gemaakt van state-of-the-art hitte en scheur bestendig, reukloos en veerkrachtige Europees vervaardigde materialen. Pokito heeft 3 opties om de beker te vormen naar jouw favoriete grootte: espresso, medio en grande.

 

5. Kan ik de Pokito in mijn tas meenemen?

Ja! Je drinkt jouw koffie of thee ‘on the go’ uit de Pokito beker, hij heeft een deksel dat makkelijk gesloten kan worden om morsen te voorkomen. Wanneer de beker leeg is, vouw je hem op en stop je hem eenvoudig in je tas. De restanten uit de beker zullen niet in je tas terechtkomen, door de lekvrije sluiting.

 

6. Past de Pokito koffiebeker in auto bekerhouders?

In iedere auto die we tot nu toe hebben geprobeerd past de Pokito. De Pokito werd ontworpen met een vergelijkbare omvang als andere to-go bekers. Dit maakt het makkelijk voor barista’s om de beker te vullen, maar ook voor jezelf omdat hij overal past.

 

7. Zijn de materialen van de Pokito voor de magnetron bestendig?

Je kunt je dranken in de magnetron opwarmen voor een korte 30-seconden, zonder deksel. Het is echter niet aan te raden een koud drankje aan de kook te brengen in de Pokito in de magnetron.

 

8. Kan de Pokito tegen hete temperaturen?

De beker zal zijn vorm behouden, zelfs wanneer hij gevuld is met hete vloeistof. De materialen zijn hittebestendig, maar ze kunnen af en toe nog wel warm aanvoelen, dus we raden je aan voorzichtig te zijn bij temperaturen boven de 80 ℃. De meeste drankjes geserveerd in cafés liggen echter onder deze temperatuur.